Frank de Vries lucht zijn hart, of lijkt dat maar zo…. ?

26 mei 2012

Vandaag verscheen in het Dagblad een uitgebreid interview met onze Wethouder van Ruimtelijke Ordening, Frank de Vries. In het vraaggesprek zegt hij als “leider van de PvdA “  te spreken.  Het is interessant om het artikel eens grondig te lezen om uit te vinden wie daar nu is geïnterviewd, de PvdAer of de Wethouder die namens het College spreekt.

Frank neemt meer dan ooit afstand van de tram en zet de toch al gespannen verhoudingen met het Provinciehuis op scherp.

Wanneer de stadse wethouder en zijn collegae aan het Martinikerkhof zo met elkaar omgaan kan Peter Rehwinkel wel taarten blijven aanbieden…

Gelukkig beheerst Frank de kunst om op het eerste gezicht flink te lijken maar op de keper beschouwd zo vaag te blijven dat hij nog alle kanten opkan…

Het College schrijft aan zijn begroting terwijl niemand weet waar we aan toe zijn.. We kennen de kabinetsplannen niet want er is geen missionair kabinet, we kunnen op  de Provincie Groningen als partner niet bouwen. De economische vooruitzichten zijn slecht… Inderdaad Frank, dan kun je beter niet aan een peperduur en riskant avontuur met een regiotram beginnen!

Het is mogelijk dat Frank overal in de stad de TRAM NO WAY pamfletten heeft gezien die de propaganda van de voorstanders ruimschoots overtreffen. Hij zal ook door voorbijgangers en zelfs partijgenoten zijn gewezen op de problemen die de stad zich op de hals haalt door aan het handje van Karin Dekker verder te gaan met het tramavontuur. Zou hij op de bijgevoegde foto daarom zo sip kijken? Natuurlijk niet. Het is maar een foto, maar Frank heeft alle reden om bezorgd te zijn.

Op dit moment brengt Frank de spoorlijn van Groningen naar Heerenveen, het eerste deel van een mogelijke Zuiderzeelijn, in gevaar. Hij zal toch wel beseffen dat hij een historische kans laat liggen?

Wanneer we verder gaan met het peperdure tramproject zal er geen geld zijn om Haags (a)sociaal beleid te compenseren. Daarop zullen de PvdA kiezers Frank en zijn PvdA,  maar ook coalitiegenoot SP afrekenen. De kiezers van D66 zijn voor zover ik ze ken allen gelovigen in de kerk van Alexander Pechtold en hun maakt niet uit wat die partij in Groningen doet.  Voor de kiezers van Groen Links, in Groningen uiteenvallend in elitaire wereldverbeteraars en naieve wereldverbeteraars doet het beleid in de stad er ook weinig toe.  De laatste categorie denkt  in het stemhokje vooral aan de poolkappen.

 

3 Responses to Frank de Vries lucht zijn hart, of lijkt dat maar zo…. ?

 1. Wim on 27 mei 2012 at 14:54

  Frank de Vries aast op de miljoenen van de spoorlijn Groningen Heerenveen, een OV project wat wel de regio in zou zijn gegaan. Schijnbaar was er dus helemaal geen genoeg geld voor de tram, anders hadden ze geen beroep hoeven te doen op deze vrijgekomen gelden. Overigens was er al jaren geleden duidelijk dat deze spoorlijn niet door zou gaan en was Karin Dekker al 2 jaar geleden aan het vissen naar deze gelden. Het is dus 1 groot politiek spel waarbij het lijkt dat de Jetze en Eelco het politieke spel meespelen. Hoevel is er al bekonkelt in het provinciehuis? Gaat het weer net als met het forum, eerst tegen, voor, tegen en vervolgens toch in de buidel tasten?

  Nu ben ik benieuwd wat de VVD in de provincie zegt. De VVD is bijna nog onbetrouwbaarder dan elke andere partij. Lokaal tegen de tram en forum, toch weer instemmen, dan weer niet, nu landelijk tegen meer geld in de tram, maar zal de VVD in de provincie nu voor of tegen de tram stemmen? Ik zie alleen maar opportunistische VVD-ers die op het pluche willen blijven of er op willen gaan zitten en die zullen met 1001 dingen aankomen waarom ze zouden moeten blijven zitten.

  Ik denk dat dat ze het besluit over de verkiezingen heen gaan tillen.

  Het geld van het stadstram project zou besteed moeten worden aan de spoorlijn Groningen – Heerennveen, dubbel spoor naar Zwolle, de beste oplossing voor de Ringweg, om de (regionale) busverbindingen te verbeteren en op peil te houden.

  Het aanleggen van een stadstram zonder de extra reizigers uit Heerenveen, zonder studenten met OV kaart, waarvan iedereen weet dat het vele malen duurder zal uitpakken dan begroot, die nooit de regio in zal gaan, waarvoor de stad ale financiele risicos draagt, die de historische binnenstad omnherstelbaar zal beschadigen, die ondernemers failliet laat gaan is een veel te grote aanslag op de stad.

 2. drs.F.C. Vermeer on 27 mei 2012 at 16:36

  Afgezien van de inhoud van het interview, dat meer lijkt op een onderwijzer die een ongestructureerd verhaal vertelt maar ook enige interessante medelingen bevat, is hier m.i. geen sprake van een echt interview.

  In een interview behoort de interviewer tussendoor vragen te stellen ondermeer voor verduidelijking van hetgeen er door de geinterviewde wordt gezegd.

  Gaarne ook transparantie voor de lezers van het artikel in de krant !

 3. Kees Huizenga on 29 mei 2012 at 15:50

  Bungelt Frank de Vries?

  Zie: http://www.oogtv.nl/2012/05/burgemeester-neemt-afstand-van-woorden-frank-de-vries/

  Is er verdeeldheid binnen de PvdA-raadsfractie?
  Waarom reageerde Arjan de Rooij zo fel op RTV Noord?

  Zie verder: http://www.gic.nl/nieuws/politiek-groningen-in-rep-en-roer-na-tram-uitspraken-frank-de-vri

  Wel spannend!

  Frank de Vries toont wel durf. Dat waardeer ik in hem. Maar waarom soleert hij?

  Wat doet het PvdA-partijbestuur van de afd. Groningen?
  Wat doen de Jonge Socialisten?

  Wanneer steekt de SP-fractie de stekker uit de verdeelde coalitie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Archief