Vliegen met KARINAIR!

22 maart 2012

Wethouder Dekker en ik hadden gisteren kunnen debatteren over tram en bereikbaarheid. Het is er niet van gekomen… Humeuriger dan anders werden  vragen afgedaan met  “nee, ik vind het onzin om zoiets te onderzoeken”, op een verzoek van Jos van Rooy , “ U denkt toch niet dat ik dáár antwoord op ga geven… “, “Dit beantwoord ik niet eens…”  en kribbig snuiven en neusophalen” (niet genotuleerd) . Ook de waarschuwing  ” hier antwoord ik nog één keer op maar op dit soort vragen ga ik op volgende vergaderingen niet meer in…” werd gehoord.

Op haar voortdurende misleidende opmerkingen, als een grijsgedraaide gramofoonplaat bleef ze herhalen dat er een tram moest komen om “de stad bereikbaar te houden”, mochten Gerard Offerman en ik van de voorzitter niet ingaan. Bij deze dan: Eem tram binnen de stad haalt gezonde jonge studenten van de fiets en lokt ze in het gesubsidieerde openbaar vervoer. Wie de stad bereikbaar wil houden moet een tram naar de transferia en naar De Leek , Eelde en Zuidlaren aanleggen!

Het dieptepunt van de vergadering was voor mij Karin’s reactie op mijn vraag of we de buskaarten, tenminste de losse kaarten, niet aan de dieselprijs kunnen koppelen. We maken nu een prijs bekend die een jaar geldig is, maar de dieselprijs stijgt en daalt gedurende dat jaar. Vanwege de gestegen brandstofprijzen heeft ons OVBureau een flink verlies gemaakt… Dat mochten de gemeenten waaronder Groningen aanzuiveren.  Vliegtuigmaatschappijen hebben om financiële problemen te voorkomen een brandstoftoeslag op de tickets ingevoerd.  Voor het OV geen voor de hand liggende oplossing maar ik wilde weten of erover was nagedacht…  Hoon en venijn waren mijn deel en een antwoord kreeg ik niet.

Ooit dacht ik dat Karin Dekker steeds meer autoritaire trekjes ging vertonen en in de gang grapte ik wel eens “dat ze steeds meer op Catharina de Grote gaat lijken”.  Die vergelijking loopt mank.

Wat we zien lijkt meer op de overbelaste stewardess van een noodlijdende luchtvaarmaatschappij, zullen we die dan maar Karinair noemen?  De charter voor wie ze ziet vliegen…,

6 Responses to Vliegen met KARINAIR!

 1. Mike Tomale on 22 maart 2012 at 18:27

  De PvdA heeft gelijk als die de vraag stellen of de Stadspartij zal bijdraaien mochten de cijfers wel aantrekkelijk en betrouwbaar zijn. Die vraag had weerkaatst moeten worden door een van u. Wat als de cijfers het niet redden en blijken onbetrouwbaar te zijn, stopt de PvdA dan eindelijk eens een keer met het geslijm naar de wethouder toe? Ik heb het helemaal gehad met die dikke duim van de fractievoorzitter van de PvdA. Keer op keer wordt die duim naar Dekker opgestoken. Het is overduidelijk, Arjan de Rooij.

  Wat mevrouw Dekker betreft, ik ben benieuwd hoe lang de burgers dit wangedrag en wanbeleid van Dekker en het college nog gaan tolereren. Als we het aan onze volksvertegenwoordigers overlaten zit ze haar 4 jaar uit en komt de Tram er, komt het Forum er, en wie weet welke idiote ideeën dat mens nog meer krijgt. Straks zijn we een artikel 12 gemeente en mag een andere wethouder ( na Dekker) het dus gaan oplossen. Laten we het zo ver komen?

  De vergelijking tussen Ryanair en de RegioTram was wat mij betreft niet echt geslaagd. Een commerciële vliegtuigmaatschappij en een gesubsidieerde Tram, die maar voor 50% rendabel hoeft te worden, is appels met peren vergelijken. We weten dat uw partij ertegen is, en het heeft blijkbaar geen nut meer om te proberen te wethouder te overtuigen met argumenten. U als volksvertegenwoordigers hoort het proces te bewaken wat democratie heet en Dekker te wijzen op de twijfels van burgers en de signalen uit de samenleving. De middelen zijn tot uw beschikking om een eind te maken aan deze schertsvertoning en u gebruikt ze niet.

  Met immer Trotse groet,

  Mike Tomale

 2. Willem on 23 maart 2012 at 04:40

  Dat hele tram gebeuren gaat uit van onjuiste cijfers. Er komt geen treinverbinding naar Heerenveen, dat is al wegbezuinigd voor de tram. En dan de grootste dooddoener, een stadstram heeft evenveel capaciteit als een gelede bus. Alleen al daaraan kan je zien dat het 1 grote marketing truc is, want er komt geen regiotram.

 3. O. Kars on 23 maart 2012 at 18:23

  Tja, meneer Prummel, als het nou Karin Dekker alleen was die zo reageerde… maar het is zo langzamerhand de hele raad die uw partij begint te negeren. Dan vind ik dit verweer, wat neerkomt op een ordinaire en inmiddels ouderwetse Karin Dekker-bash, maar armzalig. U zou zich tot de raad moeten richten als u wil fulmineren tegen het feit dat de stadspartij niet serieus wordt genomen, niet alleen tot de ‘hoge boom’ (die inmiddels prima met veel wind kan omgaan).

  Wat u ook kan doen, is eens fatsoenlijke politiek gaan bedrijven in plaats van die misplaatste en dystopische “stem-van-het-volk versus de elite”-houding. Kom nou eens op voor het volk op een manier die ook echt wat betekent! U wilt dat de parkeerplaatsen aan de Zonnelaan behouden blijven als de tram er komt? Vecht daar dan voor! Niet met die achterhaalde anti-tramstokpaardjes die drie jaar geleden al niet meer actueel waren, maar met rationele argumenten! Wat u nu doet, helpt niets en niemand. Al jaren niet.

 4. chris on 23 maart 2012 at 18:28

  Mooi bericht op de site van het dagblad. Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de cijfers van de tram. Ja Ja onafhankelijk.In opdracht van het college [karin dekker].Die bepaalt het bureau wat dit onderzoek gaat doen. En krijgt de opdracht mee om positief te zijn. Koste wat het kost zal hij er komen. De burger betaald wel .Alle kosten zoals het parkeertarief/grafrechten/zo kan je nog wel even door gaan kunnen wel weer omhoog. En verwacht nu niet dat de college partijen dit stoppen.Maar het wordt wel tijd.

 5. Vorschlaghammer on 29 maart 2012 at 12:30

  Geachte Heer Prummel,

  Een mooi beeld; Karin de overspannen stewardess.

  Hoorde laatste wat jonge serveesters (allebei student, waarvan een stadjer en de andere import)vertellen hoe Karin Dekker in een restaurant tekeer kan gaan. Ze is echt gek aan het worden.

  Heeft het zijn van een tramaanhanger, een voorspellende waarde voor het ontwikkelen van geestelijke gestoordheid?

  Neem nou “Gronings” (je zou het door zijn grote waffel niet zeggen, maar hij woont hier nog maar een paar jaar)fanatiekste tramaanhanger, die voor zover wij weten, zich onbezoldigd voor de tram inzet.
  Hij doet me sterk denken aan dat wat ik over Volkert van de G heb gelezen. De eens door een betrokken stadjer geuitte analogie “X.XXXX staat tot trams als Volkert van de G staat dierenwelzijn”, kan ik alleen onderstrepen.

  De “man” (nou ja, met een eenpersoonsbed en een modelspoorbaan in zijn slaapkamer?)heeft trams tot de zin-van-zijn-bestaan gemaakt.
  Prima, maar als dat als gevolg heeft dat:

  - Ondernemers die bang zijn dat hun levenswerk de aanleg van de lijnen niet overleven, als Nimby’s wegzetten.

  - “Hij met stadjers niks te maken heeft”-uitspraken gedaan worden.

  - Een kritische stadjer op X.XXXX favoriete “skyscraper city” het fanatisme van de voorstanders als X.XXXX in een grap doortrekt, getrakteerd wordt op het doorklikken van die grap naar raadsleden (die zien X.XXXX al aankomen, haha)

  - De totale verontachtzaming van de waardigheid van de Palestijnse mens, mbt het discrimerend bezig zijn in de bezette gebieden van een van de vervoersmaatschappijen.

  - Het lol hebben om de (wat lawaaige) pijn van een zeer betrokken burger als Mevrouw Kiki, en haar persifleren op het GIC.

  - Het een aantal jaar geleden oproepen tot een boycot van een ondernemer.

  Conclusie:

  Als u O.Kars (en mij) zou bannen van uw reactie-podium, zal iedereen die hier wel eens langskomt, begrijpen en waarderen. Het is al mooi genoeg dat de betrokken stadjers van de Stadspartij, een mogelijk om te reageren hebben op de sites van U, Gerard Offerman en de Stadspartij. Moet je bij andere partijen eens om komen.

  Met vriendelijke groet

  (waarva, die ik bescherming neem door zijn naam niet te noemen, vertoont

 6. O. Kars on 29 maart 2012 at 19:38

  @Vorschlaghammer: waarom zou heer Prummel mij willen bannen? Jij bent degene die anoniem loopt te vuilbekken, ik toch niet.

  Voel me nog steeds best wel een beetje vereerd, eigenlijk. Dat ik je zó in het harnas kan jagen dat je deze virtuele kots uit weet te braken, terwijl ik er niets voor hoef te doen dan rationeel denken en zinnige argumenten aandragen.

  Ga eens inspreken bij de gemeenteraad. Dan kan ik je ook eens horen, ik wil wel eens weten hoe dat in het echt is. Vorschlaghammer die aan het schelden slaat! Als mevrouw Kiki (om wie ik inderdaad regelmatig smakelijk moet lachen) er dan ook nog bij is, hebben we zeker zes minuten topvermaak! Wie weet, dan kom ik ook inspreken. Maken we er een mooi feestje van! Mooi toch? :o D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Archief